Mange tunge industrielle indstillinger, herunder papir lagersteder, stål og andre aktiveret eller stærkt trafikerede applikationer lider ryster betongulve. Kilde til vibrationer er oftest forårsaget af rullende udstyr krydser ekspansionsled skåret i beton når hældes. Cement entreprenører placere disse ekspansionsled i gulvet for at give mulighed for det svind, der opstår i de beton plader som de helbrede. Leddene er også nyttige, hvis slab oplever store temperaturændringer.

Broer, veje og fortove kan udvide og kontrakt betydeligt. De fleste moderne bygninger, men er klima kontrollerede med temperatur variationer inden for en 10-15 graders interval. Som et resultat, er disse ekspansionsled større problem end en løsning.

Fleksibel caulks har været brugt i ekspansionsled at hjælpe overgangen mellem pladerne endnu mulighed for nogle bevægelse. Desværre, denne bevægelse kan blive et problem og koste hvis hyppige eller omfattende.

En bedre løsning er at epoxy plader sammen med 100% fast epoxy og farve kvarts. Epoxy-kvarts fyldstof niveauer rut mellem plader, således at fjerne vibrationer, slid og strukturelle skader, som ellers ville være forårsaget ved at flytte udstyr. Quartz-epoxy mix tåler test styrker af 22.000 psi.

En anbefalede første trin i ansøgningsprocessen er at sætte en murværk klinge på en skilsaw på 1/4 til 1/2 tommer og køre den ned ekspansionsled, rengøring begge sider. Fleksibel kridt vil smelte ud af leddene under denne handling. Når leddene er renset, er farve kvarts fejet ind i leddene før lidt lavere end flugter med gulvet. Klar eller farvet 100% epoxy er derefter hældes over disse led indtil mætte kvarts og stigende niveau med gulvet. 12 timer senere bliver leddet nødt til at være igen inspiceret og kronet.

Disse samlinger har ofte åbninger i bunden og nogle epoxy kan sive igennem. Fugtet farve kvarts vil forblive og blokere lækage-through på det andet program. Det er vigtigt at komme tilbage på gulvet mellem 10 og 12 timer senere at skrabe off overskydende epoxy. For lang en ventetid og epoxy bliver svært at barbere; for lidt opstillingstid og epoxy kan være klistret eller klistret. Ved hjælp af en 4-tommer skraber skraber med et langt håndtag gør det muligt for hver side af leddet til at guide skraberen og giver en glat, selv fylde over fugen mellem pladerne. Hvis gjort det godt, det rullende materiel kan aldrig mærke leddene igen og gulvet liv vil blive udvidet med reduceret behovet for vedligeholdelse og reparation.

Udgifterne til udfyldning af dybe huller og dårligt eroderede gulve kan reduceres ved hjælp af farve kvarts og et fyldstof og bære hæmmer. Blanding af 100% giver epoxy med farve kvarts til 28 lb per gallon en murske blanding med en jordnøddesmør konsistens. Denne blanding kan placeres i huller ved hjælp af en murske eller spartel. Små lodrette flader er bedst fyldt ved hjælp af en tung Gummihandske og anvende blandingen i hånden med en gnide bevægelse.

Et gulv belægning producent, der har taget føringen i fælles reparation er Durall Industrial Flooring i Minneapolis, MN. Durall er det kun industrielle gulvproducenten, der også gør over 500 speciale rengøringsmidler, så de kan producere særlige præparater af rengøringsmidler og programsystemer designet til at sikre optimal gulvbelægning friktion og slid resultater.